Aanbod voor jongeren

Animal Tails wil investeren in jongeren wiens schoolse traject moeilijk loopt. We gaan er te vaak van uit dat naar school gaan en les volgen wel vlot zal verlopen. De realiteit in scholen toont een ander verhaal.

Wanneer we de vraag krijgen van ouders, leerlingbegeleiders, CLB of scholen, kunnen individuele trajecten op maat van de jongere worden uitgevoerd.

Het vertrekpunt in deze begeleiding is steeds het eigen verhaal van de jongere. We gaan echter niet noodzakelijk rond de tafel zitten en eindeloos praten over zijn verhaal. Door aan de slag te gaan met de dieren, ontstaan spiegels waarmee we aan de slag kunnen. Op deze manier krijgt het verhaal van de jongere een plaats. In deze relatie zijn dieren onze ideale partner. Ze zijn onvoorwaardelijk in de omgang: ze be- en veroordelen niet en zijn constant in hun omgang met ons.

Indien mogelijk worden de jongeren tijdens deze individuele begeleiding ook betrokken bij het aanbod dat Animal Tails uitwerkt naar lagere scholen. Dit is voor veel jongeren iets totaal nieuws en voor veel jongeren een unieke kans om een succeservaring op te doen. 

Ik ben ouder / leerkracht / leerlingbegeleider / CLB-medewerker / ...